Поради адвоката з розлучення в Україні та Києві

Це чудово, коли сімейне щастя триває все життя. Але іноді перед подружжям виникають проблеми, найкращим рішенням яких є розірвання шлюбу.

Розлучення в Україні може відбуватися двома шляхами: в органах РАГС і через суд. Перший варіант передбачає спрощену процедуру розірвання шлюбу, відбувається за взаємною згодою подружжя, якщо подружжя не має спільних неповнолітніх дітей та майнових спорів. Через РАГС можна розлучитися за заявою одного з подружжя, якщо інший визнаний недієздатним, який зник безвісти або засудженим до позбавлення волі на тривалий час. В інших випадках, у тому числі коли протилежна сторона висловлює незгоду, ситуація вирішується в судовому порядку.

Скільки коштує розлучення в Україні?

Процедура припинення шлюбу не є безкоштовною. Її вартість залежить від варіанта розлучення. Так, за реєстрацію мирного розірвання шлюбу в органах РАГС стягується державне мито у розмірі 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, або 0,03 неоподатковуваного мінімуму, якщо один із подружжя офіційно визнаний недієздатним або зниклим безвісти.

Розлучення через суд дещо дорожче. За розгляд позовної заяви про розірвання шлюбу сплачується судовий збір у розмірі 0,4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а у разі поділу майна – у розмірі 1% вартості позову, але не менше 0,4 та не більше 3 розмірів прожиткового мінімуму на момент розлучення .

Варто зазначити, що законодавством передбачено пільги щодо сплати державного мита та судового збору для деяких категорій громадян, а також можливість відстрочити або розстрочити оплату судового збору до моменту прийняття судового рішення у справі з огляду на складне матеріальне становище сторони.

Крім цього, вартість розлучення залежить від ціни на юридичні послуги адвоката, якщо Ви залучаєте до цієї процедури захисника, а також від «апетитів» протилежної сторони у справі.

Як оформити розлучення у Києві?

Розірвання шлюбу – досить складна юридична процедура. Тому, якщо Ви вирішили остаточно розірвати подружні стосунки, не буде зайвою кваліфікована допомога адвоката у сімейних справах. Досвідчений юрист підкаже вам, як подати на розлучення, роз’яснить, як написати заяву, порадить, які вимоги поставити та чим апелювати у захисті.

Професійна консультація адвоката щодо розлучення в Києві дозволить Вам цивілізовано вирішити питання про розірвання сімейних відносин, поділ майна та проживання дітей, допоможе захистити ваші права та вберегтися від зайвих витрат.