Порядок розподілу майна подружжя після розлучення в Україні

Одна з найпоширеніших справ адвоката у Києві — це розподіл спільного майна при розлученні.

Якщо вирішити питання у особистому порядку не вдається, радимо звернутися за консультацією юриста он-лайн або домовитися про особисту зустріч.

Розподіл майна подружжя через суд

Все майно, яке було набуте під час шлюбу, вважається сумісною власністю чоловіка та дружини. Звичайно, у цьому правилі є певні винятки, які, залежно від кожного окремого випадку, допоможе врегулювати ваш юрист.

Спочатку вам потрібно скласти позовну заяву про розподіл майна подружжя. За умови, що подружжя домовиться, воно зможе поділити набуті речі шляхом укладання договору про розподіл спільного майна.

Якщо чоловік і дружина так і не змогли домовитися, як розділити майно, справа вирішуватиметься в судовому порядку. Під час поділу спільного майна після розірвання шлюбу суд братиме до уваги інтереси всіх членів родини, що грають суттєву роль, наприклад, ступінь участі людей в утриманні майна та ін.

Зазвичай, спільне майно ділиться на дві частини, навіть якщо один з членів подружжя не працював. Дізнатись детальніше про особливості його розподілу ви можете, скориставшись послугами адвоката у Києві.