Позовна заява про стягнення аліментів: зразок

Позов про стягнення аліментів – чи не єдина можливість нагадати недбайливим батькам про їх безпосередній обов’язок утримувати дитину, приймати участь в її фізичному та інтелектуальному розвитку. І хоча мінімальний розмір аліментів на дитину становить всього лише 30 відсотків від розміру прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, їх сума може бути суттєвою підмогою та значно підвищити добробут маленької людини.

Як подати заяву на аліменти на дитину і як вони нараховуються

Позовна заява складається українською мовою та подається у друкованому вигляді. Вона повинна містити повні адреси та телефони Позивача і Відповідача, відомості про дитину, її прізвище, ім’я та по батькові, дату народження.

Далі необхідно написати, що Відповідач не приймає участь в утриманні дитини, надати відомості про місце його роботи, посаду та розмір заробітної плати, повідомити про інших утриманців та стан здоров’я Відповідача. Обов’язково у заяві вказують бажаний розмір аліментів (частку від заробітку чи тверду суму) та періодичність їх стягнення.

Усі документи для подачі на аліменти, у тому числі, і сама позовна заява, готуються у двох екземплярах: один – для суду, другий – для Відповідача. Повний зразок позовної заяви про стягнення аліментів 2017 року подається на сайті окремо.

Якщо Ви бажаєте скористатись послугами адвоката у Києві чи отримати консультацію юриста он-лайн, радо допоможу вам захистити ваші права та надам іншу юридичну допомогу.

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів